FREGANT el TOP 10 AL CAMPIONAT DEL MÓN DE MARATÓ

Clàudia Galícia no deixa de créixer. Sobre la seva bicicleta de muntanya, l’atleta de Torelló és ja una de les ciclistes a seguir en qualsevol cita internacional de XCM. En la seva tercera participació en el Campionat del Món de Mountain Bike Marathon (UCI), Galícia ha estat 11a en 3h08’41 ”, quedant-se a només 1’51 ” de la guanyadora, la danesa Annika Langvad. “Estic molt contenta. 11a del món a tan poc temps de la primera … És una gran satisfacció. Estar davant en un Mundial en què competien les millors del món no és fàcil. He confiat amb mi, he donat el millor de mi i me’n vaig molt feliç “, explica la ciclista de Torelló.

     

La localitat alemanya de Singen, amb una llarga tradició en l’organització de proves de marató, acollia un Mundial de XCM que ha transcorregut sobre un circuit de 80km i 2050m de desnivell positiu. Fins a 70 participants arrencaven a les 10h des de la línia de meta, amb Galícia a punt per competir amb ciclistes de la talla de la defensora del títol Jolanda Neff o les anteriorment guanyadores del títol mundial Gunn-Rita Dahle, Sabine Spitz, Annika Langvad o Esther Süss. “A falta de 3 quilòmetres de meta estava en el grup de davant, érem unes 12 ciclistes en total. Van començar llavors una sèrie d’atacs i no vaig poder agafar el bo. Tot i així, físicament m’he sentit forta durant tota la prova i he aguantat els canvis de ritme que han anat imposant les millors bikers del món. No ha estat gens fàcil “, analitzava Galícia.

   

Així, l’atleta de Torelló ha competit de tu a tu amb algunes de les ciclistes més importants de l’especialitat i, finalment, ha entrat en meta a només 1’51 ” de la campiona del Món, Annika Langvad, a qui han acompanyat al podi la local Sabine Spitz i la noruega Gunn-Rita Dahle.

“Estic molt contenta. He anat progressant cada any i he donat el millor de mi així que me’n vaig molt contenta cap a casa “, explica Galícia. L’atleta de Torelló suma aquesta brillant 11a posició al Mundial de Mountain Bike Marathon de XCM (UCI) i preparara ara un nou repte: la Copa del Món de XCO que es celebrarà a Andorra.

Leave a Reply