TEMPORADA SKIMO 2019

I ja són 6 anys competint en esquí de muntanya. 6 anys on no he deixat d’aprendre, de millorar, de tenir il·lusió i de gaudir de la meva passió. Però sens dubte aquest any ha sigut especial. Els resultats han sortit, he sigut feliç competint i ho he compartit amb un gran equip. Si que és veritat que l’últim mes de competició ha sigut molt dur, amb pressió de guanyar la general, tenint males sensacions, però finalment l’objectiu s’ha complert. Aquest any crec que ha marcat un punt d’inflexió en la meva carrera esportiva com esquiadora de muntanya; ara toca provar nous reptes i il·lusions que tinc pendents !

Aquí us deixo la Nota de premsa de Final de temporada:

Clàudia Galícia conclou la millor temporada de la seva carrera esportiva sobre dels esquís. L’atleta de Torelló brilla amb un primer lloc en la classificació general de la Copa del Món, un or i dues plates en els Campionats del Món i tres ors en els Campionats d’Espanya.

Galícia tanca així una temporada de somni en què ha demostrat la seva qualitat com esquiadora a diferents competicions, des de la Copa del Món i els Campionats del Món fins als Campionats d’Espanya, en totes elles fent un molt bon paper i mostrant un nivell molt alt entre les millors competidores del panorama internacional.

El camí cap a la glòria va començar ja des del principi amb les tres primeres de les sis proves de la Copa del Món, que han finalitzat avui a Itàlia. Una competició composta de les modalitats Sprint, Vertical i Individual i en què Galícia ha participat en cinc de les sis cites. Així doncs, Galícia es feia amb sis segons llocs en les tres primeres cites. A la primera d’elles, en Bischofshofen (Àustria) a mitjans de gener, en les modalitats Sprint i Individual, en la segona, a Font Blanca (Andorra), en les modalitats Individual i Vertical i en la tercera cita, a La Dévoluy (França) a la Individual i Sprint. Felicitat màxima per l’atleta de Torelló que va barallar molt dur fins a l’últim segon per obtenir aquestes posicions. Cal destacar que Clàudia Galícia ha estat l’única esquiadora de la Copa del Món a aconseguir podis en les tres disciplines de la competició durant la temporada.

 

Tot i no aconseguir mantenir els primers llocs en les altres dues cites de la Copa del Món a Disentis (Suïssa), amb un quart lloc a la Individual i un novè en la Vertical i a Madonna di Campiglio (Itàlia), on va quedar fora de la final de la cursa Sprint, va obtenir un setè lloc en la Vertical i onzena en la Individual, Galícia ha aconseguit sumar els punts necessaris per proclamar-se avui primera de la classificació general de la Copa del Món, segona en el Sprint i la Individual i cinquena en la Vertical.

 

“Guanyar la general de la Copa del Món era un somni, era un objectiu però sabia que era molt complicat. Hi havia fet un any segona i un altre tercera. Aquesta vegada ho he lluitat fins al final així que estic molt satisfeta de portar-me aquesta Copa. Ara descansar que ha estat una temporada molt llarga “, comentava Clàudia.

 

Entre proves de la Copa del Món Galícia també es va lluir en els Campionats d’Espanya celebrats a la Vall de Boí a inicis de febrer on va aconseguir tres ors en cadascuna de les tres proves: Sprint, Individual i Vertical, com a preludi del que succeiria un mes després en els Campionats del Món.

Uns Campionats del Món en els quals l’esquiadora catalana va haver de concentrar-se i lluitar fort durant una setmana amb cinc carreres molt exigents a Villars sud Ollon (Suïssa). Galícia ho va donar tot en cadascuna d’elles, començant amb un somni fet realitat aconseguint un valuós or en la modalitat Sprint i que finalitzant amb una plata en la modalitat de relleus. Entre aquestes dues carreres es va fer també amb dos quarts llocs en la Individual i la prova per equips i un sisè lloc a la Vertical, acabant amb una plata en la classificació general. “Estic molt feliç, era el gran objectiu de la temporada, portava moltes setmanes molt concentrada entrenant per a això i ha sortit molt bé”, declarava Galícia.

 

D’aquesta manera, l’atleta de Torelló tanca la temporada d’esquí molt dolça i satisfactòria i donarà la benvinguda a la de bicicleta de muntanya.

Leave a Reply